'Mijn eigen keuzes maken'

Zorg thuis onder eigen regie (VPT)

Je op je gemak voelen, in je eigen huis. Dus daar ook blijven wonen. Met de ondersteuning die je nodig hebt, die jij bepaalt of die je ouders/verzorgers bepalen. En daarbij zelf de regie houden. 

Of het nu om volwassenen en kinderen gaat, Triade biedt Ondersteuning thuis onder eigen regie. Daarmee kunt u rekenen op dezelfde ondersteuning als in een instelling, maar dan thuis.

U bepaalt in overleg met ons welke ondersteuning u wilt hebben, aan de hand van het financieringspakket Volledig Pakket Thuis (VPT). Een compleet pakket, waarin naast persoonlijke verzorging en/of verpleging ook toezicht en bescherming, maaltijdvoorzieningen, huishoudelijke verzorging en deelname aan recreatieve activiteiten zit. Ook advies van een gedragsdeskundige van Triade is mogelijk.

Vaardigheden behouden
U kiest die ondersteuning die u nodig heeft om (uw kind) zelfstandig, veilig en prettig te kunnen (laten) wonen. Triade kan bijvoorbeeld ondersteunen bij de verzorging en het runnen van het huishouden, maar ook bij het behouden van vaardigheden en het onderhouden van sociale contacten.

Voor een hulpmiddel of woningaanpassing doet u bij de gemeente een beroep op de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO).

Huren bij Triade?
Omdat u (of uw kind) zelfstandig woont, betaalt u zelf de woonlasten. U kunt er ook voor kiezen een geclusterde woning van Triade te huren.

Voor wie?
Ondersteuning thuis onder eigen regie is er voor mensen met
- een beperking die zelfstandig thuis willen blijven wonen

Methodieken
Wij streven ernaar dat onze cliënten zoveel mogelijk zelf dingen doen. Het versterken van eigen kracht en regie noemen we dat. Dit uitgangspunt staat centraal in de wetenschappelijk bewezen methodieken die we gebruiken: BOL/EIM, Rehabilitatie & Herstel, Triple C en Vlaskamp. 

Vragen?
mail ons