'Ik geniet van mijn oude dag!'

Zorg voor senioren

Een potje bingo, koffiedrinken bij de buurvrouw of lekker in huis bezig zijn. Wat u ook graag doet, prettig wonen en genieten van uw oude dag staan voorop.

In de seniorenwoningen van Triade gaan we uit van wat u zelf wilt en kunt en ondersteunen we u om actief te blijven. Dat houdt u geestelijk en lichamelijk fit en zelfstandig. Zo zoeken we met u mee naar activiteiten waaraan u alleen of met anderen kunt meedoen. Waar dat nodig is, kunt u natuurlijk rekenen op onze ondersteuning. Bijvoorbeeld als u door een beperking moeite heeft met uw persoonlijke verzorging.

Voor wie?
Zorg bij seniorenwoningen is er voor senioren met
• een verstandelijke beperking
• moeilijk te begrijpen gedrag
• autisme
• een meervoudige beperking

Methodieken
Wij streven ernaar dat onze cliënten zoveel mogelijk zelf dingen doen. Het versterken van eigen kracht en regie, noemen we dat. Dit uitgangspunt staat centraal in de wetenschappelijk bewezen methodieken die we gebruiken: Vlaskamp, BOL/EIM, Triple C en Rehabilitatie & Herstel.

 

philip over senioren

Philip Bakker is 54 jaar en woont al heel wat jaren bij Triade op de Bachweg in Almere. Het leven van Philip is relaxed. Hij houdt van spelletjes spelen op de Wii en televisie kijken.

Maar ook luistert hij graag naar muziek. 'Hollandse muziek en ook andere muziek,' vertelt Philip. 'Heb je mijn Spiderman spullen ook gezien? Of mijn race spelletjes, die doe ik op de computer,' vervolgt hij met trots. En dat is te zien, want op zijn kamer heeft hij zijn cd-roms met racespelletjes keurig geordend naast zijn computer staan. Philip zit graag op zijn kamer, want hij heeft hier alles bij de hand: zijn televisie, computer en muziekinstallatie. En als hij mensen om zich heen wilt, loopt hij naar de gezamenlijke woonkamer. 's Avonds samen televisie kijken, gezamenlijk eten of spelletjes doen.

Overdag

Philip gaat drie dagen naar dagbesteding, maar de overige dagen is hij te vinden op de woning. Omdat hij anders te moe wordt. Op de woning is dan begeleiding aanwezig en kan hij zijn dag vullen met gezellige activiteiten, koffie drinken met de andere bewoners en er op uit met zijn vrijwilliger. 'Ik ga dan een patatje eten met Lisa, mijn maatje. We lopen samen naar de snackbar en ik vind dat heel erg leuk'.

Vragen?
mail ons