'Een stap verder in mijn leven'

Zorg bij individueel wonen

Onbetaalbaar, een plekje voor jezelf. Maar niet zo vanzelfsprekend als je een verstandelijke beperking hebt. Want: hoe houd je je huis schoon? Hoe maak je iedere dag een gezonde maaltijd? En hoe knoop je eigenlijk een gesprek met iemand aan? 

Triade wil mensen zo zelfstandig mogelijk laten wonen. Zo lang dat kan. Toch ondersteuning nodig? Dan zijn we er natuurlijk!

Triade heeft studio’s en appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking vanaf 18 jaar. Waarbij altijd ondersteuning in de buurt is. Een vaste medewerker van Triade biedt deze ondersteuning. Daarbij kijken we naar wat iemand zelf kan of wil leren. Bijvoorbeeld: het appartement netjes en schoon houden, uzelf goed verzorgen, lekker koken of in contact komen met de buren. Zelf al een woning en maar af en toe ondersteuning nodig? Kijk dan bij Ambulante Ondersteuning.

Contacten leggen
Ook kunnen we helpen om contacten te leggen, school of werk te vinden en vrije tijd in te vullen. En bent u er eenmaal aan toe, dan bereiden we u voor op een volledig zelfstandige woonplek.

Voor wie?
Zorg bij individueel wonen is er voor mensen van 18 jaar of ouder met:
• een verstandelijke beperking
• een meervoudige beperking
• moeilijk te begrijpen gedrag
• autisme
• schizofrenie

Mensen met schizofrenie kunnen ook bij ons terecht voor een eigen plek. Kijk bij beschermd wonen.

Methodieken
Wij streven ernaar dat onze cliënten zoveel mogelijk zelf dingen doen. Het versterken van eigen kracht en regie, noemen we dat. Dit uitgangspunt staat centraal in de wetenschappelijk bewezen methodieken die we gebruiken: BOL/EIM, Rehabilitatie & Herstel, Triple C en Vlaskamp.

Benno bakker individueel wonen

‘Hier wonen is een stap vooruit in mijn leven’
Benno Bakker (33) heeft zijn eigen appartement aan de Ambachtsmark in Almere. Daar woont hij met veel plezier en doet hij veel zelf. Boodschappen, eten koken en vrienden en familie ontvangen; Benno doet het allemaal zelf.

Het ziet er gezellig uit, Benno’s appartement. Woonkamer met keuken, badkamer en een ruime slaapkamer. ‘Hier wonen zie ik als een stap vooruit in mijn leven’, vertelt Benno. ‘Eén keer per week doe ik boodschappen voor een paar dagen en dan kook ik voor mezelf. Op andere dagen eet ik met de andere bewoners, want ik ben pas om zes uur thuis van mijn werk. Met mijn begeleider Larissa bespreek ik elke week de dagelijkse dingen en vervolgens pak ik die zelfstandig op.’

Zingen en salsa
In zijn vrije tijd gaat Benno graag met vrienden naar de film of speelt hij, bij mooi weer, een potje voetbal buiten. ‘En ik ben lid van een zangkoor: het Talentenpallet. We zingen zowel Nederlands- als Engelstalige liedjes en een paar keer per jaar hebben we een optreden. Ook dansen vind ik leuk. Na een aantal jaren stijldansen, ben ik nu bezig met salsa. Ook daar kan ik enorm van genieten!’
Wat doet Benno over vijf jaar? ‘Dat weet ik niet. Maar ik voel me helemaal thuis in dit appartement. Dus ik denk dat ik hier over vijf jaar nog wel woon.’

Vragen?
mail ons