Dit is mijn nieuwe uitdaging

Werkgerichte dagbesteding & jobcoaching

Talenten ontdekken en grenzen verleggen! Dromen en ambities waarmaken. Ontdekken waar je blij van wordt, wat je kunt en wat je wilt.

Het kan op de dagbestedingslocaties van Triade, in een bedrijf of een vrijwilligersorganisatie, zoals een sportclub. Dagbesteding is voor ons veel meer dan een manier om de dag door te komen. Het is een kans om mee te doen in de samenleving. Om het gevoel van eigenwaarde te vergroten. Succes boeken in een veilige werkomgeving. Trots zijn en stappen vooruit zetten. Op uw eigen tempo.

In onze veilige werkomgeving kunnen mensen successen boeken, trots op zichzelf zijn en stappen vooruit zetten. En dat vooral op hun eigen tempo. Want ook kleine stappen zijn stappen.
Die stappen kunnen mensen bij Triade zetten in een keten van dagbesteding. Die is ingedeeld in diverse niveaus van participatie in de arbeidsmatige samenleving. De keten begint in onze eigen beschermde werkomgeving en gaat stapsgewijs verder naar het reguliere arbeidsleven. We bieden begeleiding, training en coaching en werken samen met tal van organisatie.

Werkervaringsplek
Voor cliënten die de stap naar het ‘echte’ werkveld maken, is er Triade Jobcoaching. De jobcoach helpt een werkervaringsplek te vinden en staat de cliënt daarna bij in het werk en in het omgaan met werkgever en collega’s. Uit onze ruime ervaring weten we dat begeleiding van werkgevers én medewerkers de kans op succes vergroot.

Voor wie?
Arbeidsgerichte dagbesteding en jobcoaching is er voor mensen met
• moeilijk te begrijpen gedrag
• autisme
• een verstandelijke beperking
• schizofrenie
• een psychische beperking

Methodieken
Wij willen dat onze cliënten zoveel mogelijk zelf dingen doen. Het versterken van eigen kracht en regie noemen we dat. Dit uitgangspunt staat dan ook centraal in de wetenschappelijk bewezen methodieken die we gebruiken: BOL/EIM, Rehabilitatie & Herstel, Triple C en Vlaskamp.

Eerlijkgemaakt Een aantal van onze locaties kunt u zien op www.eerlijkgemaakt.nl Dit zijn onze locaties waar we leuke producten maken die we verkopen aan anderen, zoals we in onze winkel doen. Of waar mensen een kopje koffie kunnen drinken.  

 

daniel vd belt jobcoaching

‘Mijn collega’s zijn ook mijn huisgenoten’

Daan van der Belt (21) heeft al heel wat stappen naar zelfstandigheid gezet. Hij volgde een groenopleiding in Harderwijk en heeft nu maar liefst drie banen in het groen. Zijn volgende stap? ‘Over op twee banen, dan hoef ik niet zo veel meer te schakelen.’

Drie jaar woont hij nu in het woongedeelte van de MMM Zorgboerderij en op hetzelfde terrein doet hij twee dagen in de week allerlei technische klusjes, samen met zijn begeleider Dick. ‘Als hobby onderhoud ik de biologische tuin, waarvan de groente en bloemen in de boerderijwinkel worden verkocht. Er is zelfs een pluktuin waar mensen zelf het fruit kunnen plukken’.

Tussen de spruiten en het vee
Naast zijn functie in de zorgboerderij heeft Daan nog twee andere banen. ‘Twee dagen in de week werk ik in de spruiten en bloemkool bij een tuinder in Zeewolde. En op donderdag werk ik bij een veehouder. Ik doe daar allerlei klusjes in de stallen. Het zijn soms best lange dagen; vier dagen werk ik tot vier uur, bij de veehouder zelfs tot vijf uur.’

Veilig gevoel
Daan leidt een behoorlijk zelfstandig leven. ‘Eerder woonde ik in gezinsverband in Ermelo en had daar minder vrijheid. Nu zijn de collega’s van de zorgboerderij ook mijn huisgenoten. In mijn twee banen die ik buiten de zorgboerderij heb, kom ik veel andere mensen tegen. Ontzettend leuk! Ik kan bij mijn banen terugvallen op mijn werkcoach. Een veilig gevoel, dat mij helpt om mijn werk goed te doen.’

 

Vragen?
mail ons