'Het is ons gelukt!'

Moeder & kind zorg

Opvoeden is een kunst en gaat niet altijd vanzelf. Op een jonge moeder komt veel af. Hoe zorgt ze zo goed mogelijk voor haar kind en hoe voedt ze het op? Triade ondersteunt moeders die hierin vastlopen. Dat kan bij hen thuis of, als dat nodig is, bieden we opvang in ons Moeder & Kindhuis in Almere.

We behandelen en begeleiden moeders. We helpen ze bijvoorbeeld om hun kind op te voeden en te verzorgen. Maar ook om een huishouden te runnen en financiën op orde te brengen. Het belangrijkste: een hechte band opbouwen tussen moeder en kind. 

De deskundige medewerkers van Triade helpen deze hechting te realiseren. Daarvoor gebruiken ze verschillende middelen, waaronder Video Interactie Training. Een krachtige manier om de moeder te laten zien hoe zij op haar kind reageert en andersom.
Samen met de moeder bouwen we aan een toekomst. Als de vader deel uitmaakt van het gezin, betrekken we hem ook in de begeleiding.

Voor wie?
Moeder & Kindzorg is er voor
- (Aanstaande) tienermoeders
- moeders met een beperking

Methodieken
Wij willen dat onze cliënten zoveel mogelijk zelf dingen doen. Het versterken van eigen kracht en regie noemen we dat. Dit uitgangspunt staat centraal in de wetenschappelijk bewezen methodiek die we gebruiken: Gezin Centraal.

 

samantha over moeder en kind

Samantha en haar dochter wonen in Lelystad. Zo'n 2 jaar geleden woonden zij nog in het Moeder & Kindhuis in Almere. En nu? Nu wonen ze helemaal zelfstandig, gaat haar dochter naar school en gaat het goed. Nieuwsgierig naar hun verhaal? Lees het in de volgende update halverwege maart 2015!

Vragen?
mail ons