Help je mee deze te sponsoren?

Sponsoring computer

Computer Expoog bij Zeedauw in Almere

Afgelopen maand is er een proef gestart op kinderbehandelcentrum Zeedauw in Almere met de Expoog. De Expoog is een computer met oogbesturing en speciale software. Margo Raaphorst is logopedist bij Triade en legt uit: ‘Voor onze doelgroep  ernstig meervoudig beperkte kinderen met een slechte handfunctie, zijn er nauwelijks spelmogelijkheden. Ook hebben ze vaak nauwelijks invloed op hun omgeving, het meeste ‘actie-reactie’‑materiaal kunnen ze niet bedienen. Het vliegt met één arm-zwiep van het rolstoelblad af. Er is weinig bewegingsvrijheid. Met de Expoog kunnen ze met hun ogen spelen. Bijvoorbeeld deuren openen in een spelletje, taarten gooien naar foto’s van de groepsleiding, dieren geluid laten maken.

Los van het spelelement kan er toegewerkt worden naar het bedienen van een spraakcomputer met oogbesturing. De begeleiders kunnen de oogbewegingen bijhouden en registreren, ook de vorderingen worden zo zichtbaar. Dit apparaat heeft voor cliënten van Zeedauw een grote meerwaarde, het vergroot hun kwaliteit van leven.’

Sameer Achmed testte als eerste de expoog uit en we konden duidelijk zien hoeveel plezier hij had aan het spel. De expoog is op proef. De computer is erg kostbaar en kan helaas niet uit het standaardbudget worden bekostigd. Als we tot aanschaf over willen gaan, moeten we op zoek naar sponsors. Dus mocht iemand nog iets weten, dan horen we dat graag!’ aldus Margo.

Wilt u bijdragen aan de aanschaf van de Expoog, dan kunt u contact met ons opnemen via redactie@triade-flevoland.nl. Uiteraard kunt u ook direct doneren via:

Triade
Bankreknr: NL21INGB0687513235. tnv Stichting Triade.
O.v.v. sponsoring oogcomputer Zeedauw kp 7320.

Wilt u na donatie op de hoogte gehouden worden van dit project, meldt u zich dan via redactie@triade-flevoland.nl

 

Triade is een ANBI gecertificeerde organisatie.

Vragen?
mail ons