Gezonde organisatie

Genoeg bewegen, goed eten en voldoende ontspanning. Het zijn de belangrijkste ingrediënten van het Triade vitaliteitsprogramma. Het doel: cliënten én medewerkers helpen om gezond te leven.

Aansluiten bij wat cliënten kunnen en willen
Mensen met een verstandelijke beperking of een chronisch psychiatrische beperking zijn kwetsbaar. Gezond leven is voor hen extra belangrijk. Bij Triade sluiten we aan op wat cliënten kunnen en vooral graag willen. Alleen dan krijgen mensen plezier in een gezonde leefstijl en houden ze die ook vol.

Gezonde voeding als basis
Gezond leven begint met gezond eten en drinken. Het menu op onze woonlocaties is gevarieerd en evenwichtig. Cliënten die zelfstandig wonen stimuleren we om gezond te koken. Verstandelijk gehandicapten met overgewicht helpen met een zogenoemd ‘stippendieet’ hun gewicht te verlagen. Gekleurde stippen op etenswaren maken het hen makkelijker om een gezonde keuze te maken. Ook cliënten met extreem overgewicht (morbide obesitas) begeleidt Triade naar een gezondere leefstijl.

Voor iedere cliënt een beweegplan
Naast gezonde voeding is voldoende beweging belangrijk. Voor al onze cliënten hebben we aan ruim aanbod aan sport- en beweegactiviteiten. Triade wil dat er vanaf 2015 in elke locatie en voor iedere cliënt een beweegplan is. We werken daarvoor samen met studenten van HBO-scholen. Na vijf jaar meten we de effecten van het beweegplan.

Gezonde medewerkers zijn goud waard
Triade wil graag dat haar medewerkers lekker in hun vel zitten. Want gezonde medewerkers dragen bij aan een gezonde organisatie. Als je gezond leeft en je goed voelt, werk je met meer plezier en presteer je beter.
In ons bedrijfsrestaurant kiezen we voor gezonde voeding en we brengen onze medewerkers graag in beweging. Met bewegingsactiviteiten in de buitenlucht, een jaarlijks volleybaltoernooi en deelname aan de SDB Zorgmarathon bijvoorbeeld. Daarnaast werkt Triade samen met Bedrijfsfitness Nederland. Medewerkers kunnen met belastingvoordeel naar de sportschool en Triade neemt ook een deel van de kosten voor haar rekening.

Vragen?
mail ons