'Leuk om hier te helpen'

Meedoen en sport

Met vrienden uit eten, een kop koffie doen bij de buurvrouw, een bioscoopavond organiseren of lekker samen sporten. Actief zijn en sociale contacten maken het leven leuker. Ze geven je energie en voldoening. Daarom heeft Triade er veel aandacht voor.

Cliënten kunnen zich bij reguliere verenigingen aansluiten of meedoen met activiteiten in de wijk. De een heeft daar een vrijwilliger bij nodig. En de ander kan juist als vrijwilliger aan de slag. Triade zoekt voortdurend de samenwerking met verenigingen en organisaties op om deelname van cliënten aan vrijetijdsbesteding en evenementen te stimuleren. Projecten als Super Cool en jaarlijkse  evenementen als het Muziekfestival, de Burendag, NLDoet en het Sinterklaasfeest in Almere werpen hun vruchten af. Ieder jaar zijn er meer deelnemers en groeit het aantal cliënten binnen verenigingen. Voor meer informatie over Meedoen en sport: www.meedoenensport.nl of neem contact op met onze afdeling Meedoen & Sport: meedoen&sport@triade-flevoland.nl

anita over meedoen

De plaatselijke tennisvereniging Emelwerth in Emmeloord had een groot vrijwilligerstekort tijdens toernooien. Een mooie kans voor Anita Koning.

'Toen ik hoorde over het vrijwilligerstekort ben ik samen met nog zeven andere vrijwilligers vanuit Triade daar gaan helpen. We hebben geholpen bij het koffie zetten, drankjes schenken, broodjes smeren en patat bakken. Het ging bij het eerste toernooi zo goed, dat we vaker zijn gaan helpen. En daar kregen we ook wat voor terug. Bijvoorbeeld de cursus van Carrefour over het schenken van alcohol. Zo leren we er wat van, en het is nog leuk ook,' vertelt Anita enthousiast.

Vragen?
mail ons