Lokale clientenraad voert actie

Lokale cliëntenraad Almere biedt handtekeningen tegen bezuinigingen aan in Den Haag
Zaterdag 12 april biedt de lokale cliëntenraad van Triade in Den Haag 700 handtekeningen aan. Eerder dit jaar verzamelden zij op 15 maart in Almere, tijdens de actie ‘Stop de bezuinigingen op de gehandicapten- en ouderenzorg’, handtekeningen. Nu is het tijd om het hogerop te zoeken en naar Den Haag te gaan. De handtekeningen worden aanstaande zaterdag tijdens het Zorgdebat ‘Strijd voor Zorg’, aangeboden.

Handtekeningenactie
‘De bezuinigingen gaan ten koste van de mensen die veel zorg nodig hebben en dat is niet eerlijk,’ volgens Maurice Erckens, voorzitter van de lokale cliëntenraad. ‘Wij zijn het niet eens met de bezuinigingen en willen het niet zomaar over ons heen laten komen. Daarom gaan wij aanstaande zaterdag naar Den Haag om onze stem te laten horen.’ De lokale raad staat rond 13.00 uur bij het podium op het Spuiplein in Den Haag. ‘Wij zijn erbij, want het is belangrijk dat de politiek weet dat wij niet zomaar alles pikken. Mensen met een verstandelijke beperking hebben recht op goede zorg. Veel mensen zijn het met ons eens. Dat blijkt wel uit de handtekeningen. Stop de bezuinigingen!’, aldus Maurice.

Op naar Den Haag
Bij de actie van 15 maart beloofde de lokale fractie van de SP bij monde van mevrouw Desumma dat zij hun uiterste gingen doen om het geluid door te geven aan politiek Den Haag. Zij hebben woord gehouden en de SP is zaterdag ook van de partij in Den Haag. Want zoals Dessuma eerder al zei: ‘De discussies gaan nog steeds veel over de hoofden heen van de mensen die de dupe zijn. Daarom is het nu zo goed dat het geluid vanuit henzelf komt.’

-11 april 2014-

 

Vragen?
mail ons