Familiegroep Geldersehout gaat ervoor!

Bezuinigingen in de zorg of niet. De familiegroep van het Geldersehout laat zich er niet door kisten. Ze slaan de handen ineen om met elkaar mooie doelen te realiseren. Op dit moment loopt de actie voor de ontspanningsruimte.

Geld voor een ontspanningsruimte
’Onlangs kregen we een forse schenking van een moeder en een toezegging van de diaconie van de Protestantse kerk en de Hervormde Gemeente in Lelystad. Ze wilden iets doen voor de mensen die op het Geldersehout wonen,’ steekt Tjalling Holwerda van wal. ‘Zo’n kans grijpen we met beide handen aan. We willen het geld gebruiken voor een ontspanningsruimte voor onze kinderen/ familieleden. Als zij dan even niet goed in hun vel zitten, dan kunnen zij daar tot rust komen met een totale beleving van ontspannende muziek, rustgevende beelden en zachte ligbanken. Hopelijk kunnen we eind van het jaar beginnen met de inrichting.’

Plezierig leven
Uitjes, een ontspanningsruimte, een opknapbeurtje in de tuin, dit zijn dingen die niet uit de AWBZ worden vergoed. ‘Als familiegroep hebben we daarom de stichting Vrienden van het Geldersehout opgericht. Vanuit die stichting kunnen we dingen organiseren die het voor de bewoners plezieriger maken.’

Wereld van verschil
De familiegroep is enthousiast en dat komt niet alleen door dit initiatief. ‘Wat we heel belangrijk vinden te vermelden is dat de begeleiding een enorm belangrijke rol speelt in het leven van onze kinderen. Als je kijkt hoe onze (volwassen) kinderen hier drie jaar geleden begonnen en wat ze nu kunnen. Dat is een wereld van verschil,’ benadrukt Holwerda. ‘Zelf tafel dekken, of bijvoorbeeld zelf het licht aan doen in de douche. Het lijkt misschien heel normaal, maar dat is het niet voor onze kinderen.

 Hoe dit kan? ‘Het is eigenlijk heel simpel, vertelt Tjalling. Het motto van het Geldersehout en de begeleidingstechniek Triple C is: Doorgaan als het minder vanzelfsprekend wordt. En dat is wat de begeleiding doet. Doorgaan en dichtbij de cliënt blijven staan als die even niet lekker in zijn vel zit en dat uit in agressief of boos gedrag. Dat is niet eenvoudig, maar zorgt wel voor het succes.

 Het Geldersehout is een woonvoorziening van Triade en ’s Heerenloo waar 37 mensen met een verstandelijke beperking wonen. Veel Lelystedelingen en bewoners van het Oostrandpark kennen de voorziening door hun wandelingen in de mooie omgeving van Geldersehout.

-10 november 2014-

 

Vragen?
mail ons