Overeenkomst Natuurmonumenten en Triade

Regiomanager George Braam van Triade en beheerder Jan Akkerman van Natuurmonumenten hebben door middel van een overeenkomst hun samenwerking verstevigd. Cliënten van Triade helpen de boswachters van Natuurmonumenten met het onderhoud in twee gebieden in Flevoland: het Waterloopbos en het Harderbos.

Triade is een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking en is gespecialiseerd in gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ (care). Tevens biedt Triade arbeid op maat aan mensen met een functiebeperking. Zo’n beperking kan van psychische, sociale of lichamelijke aard zijn. Werken in de buitenlucht is voor veel cliënten een goede uitlaatklep. ‘Cliënten van Triade genieten erg van het buitenwerk’, aldus Braam van Triade, ‘zo kunnen ze op een positieve manier hun energie kwijt.’ ‘En het werk is ook heel nuttig’ vult Akkerman aan, ‘de omgeving van het bezoekerscentrum Waterloopbos wordt bijvoorbeeld netjes onderhouden.’

Naast het opruimen van zwerfvuil en snoeiwerkzaamheden hebben cliënten van Triade een begin gemaakt met het opknappen van de Natuurspeelplaats Harderbos aan de Mosselweg.  

De samenwerking is voor beide partijen een win-win situatie; de natuur wordt netjes schoon gehouden en de cliënten hebben een leuke, zinvolle dagbesteding in de buitenlucht. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen is deze overeenkomst een buitenkans.

Triade Natuurmonumenten

 

Op de foto van links naar rechts: George Braam, Jan Akkerman en Henk Boersma (begeleider bij Triade)

Vragen?
mail ons